Näringsvärdet i ägg är väldigt högt. Du får i dig nästan alla de näringsämnen du behöver genom att äta ägg. Ägg är rikt på protein av bra kvalitet och innehåller alla de livsnödvändiga aminosyrorna som vi måste få via maten.
Vår kropp kan utnyttja nästan allt protein som finns i ägg. I äggulan finns fett, den största delen av detta fett är enkelomättat, dvs samma typ av fett som finns i olivolja, men även mättat och fleromättat fett ingår i äggulan.
Ägg innehåller båda de livsnödvändiga fettsyrorna omega-3 och omega-6, som vi måste få i oss via maten. I stort sett alla vitaminer, mineraler och antioxidanter som vi behöver finns i ägg i varierande mängd. De flesta av dessa näringsämnen finns i äggulan. Mest betydande mängder finns det av B12, selen, riboflavin (B2), A-vitamin, fosfor, E-vitamin, D-vitamin och niacin.
Så koka ett ägg till frukost och njut!